Zásady o ochraně údajů

Zásady ochrany osobních údajů

Poslední aktualizace: 25. května 2018

  1. Všeobecné informace

    Během vaší návštěvy stránek Zpozdeno.cz a podávání žádosti o naše služby shromažďujeme, zpracováváme a uchováváme údaje související s používáním webu a našich služeb. Společnost Zpozdeno.cz se vaše údaje snaží zpracovávat profesionálně a v souladu s obecným nařízením EU o ochraně osobních údajů (GDPR).

    Na této stránce si můžete přečíst, jaký druh informací shromažďujeme, za jakým účelem a jakým způsobem data zpracováváme. Na této stránce si můžete přečíst, jaký druh informací shromažďujeme a s jakým účelem a jakým způsobem zpracováváme data.

  2. Jaké informace shromažďujeme?

    Až budete na Zpozdeno.cz podávat žádost, přihlašovat se k odběru našich novinek nebo nám posílat dotazy, požádáme vás o informace, které jsou pro zpracování daného požadavku nezbytné. V závislosti na jednotlivých etapách, kterými si vaše žádost o náhradu projde, vás můžeme žádat o informace, jako je například:

    • Jméno
    • Adresa
    • Telefonní číslo
    • E-mail
    • Číslo rezervace
    • Plán cesty
    • Plná moc
    • Průkaz totožnosti s fotografií – stále požadováno některými leteckými společnostmi
    • Bankovní spojení – pouze v souvislosti s vyplacením náhrady

  3. Proč vaše osobní údaje sbíráme?

    Údaje, které od vás obdržíme, používáme výlučně za účelem podání pohledávky u dané aerolinky ve snaze získat odškodnění pro vás a vaše spolucestující. Kromě vašich kontaktních údajů letecké společnosti, vnitrostátní dopravní úřady, právníci a soudy vyžadují také další údaje, které pro zpracování případu potřebují.

    Pokud je nebudeme mít, nemusíme být schopni vaši žádost zpracovat. V takovém případě s vámi nemůžeme uzavřít smlouvu o poskytování služeb. Budeme se vás žádat o co nejméně informací – zároveň ale potřebujeme šanci váš případ vyhrát.

  4. Jak vaše údaje zpracováváme?

    Vaše údaje budou zpracovávány na základě obecného nařízení o ochraně osobních údajů EU (GDPR) z května 2018. Dodržování těchto pravidel vyžadujeme od všech našich partnerů, např. právníků, se kterými běžně pracujeme.

    Vaše údaje ukládáme pouze do zabezpečených IT systémů a souborů –dokud je budeme potřebovat ke zpracování vašeho případu. Po jeho skončení je schraňujeme na dalších 12 měsíců. Poté bude většina záznamů o vašem případu odstraněna. Některé z nich budou anonymizovány tak, abychom vás podle nich nemohli identifikovat, a uchovávány pro statistické účely.

  5. Poskytování údajů třetím osobám

    Abychom mohli nárok na vaši kompenzaci uplatnit, často musíme vaše údaje předávat ke zpracování příslušným leteckým společnostem, vnitrostátním dopravním úřadům, našim právníkům a vnitrostátním soudům.

    Společnost Zpozdeno.cz nebude vaše osobní údaje poskytovat třetím osobám, kromě těch uvedených výš nebo našich partnerů, kteří nám s poskytováním služeb pomáhají. Mezi ně patří společnost Trustpilot, která nám pomáhá shromažďovat zpětnou vazbu od klientů, a Mailchimp, která předává relevantní informace uživatelům přihlášeným k odběru našich novinek. Tyhle služby můžete kdykoliv přestat odebírat a své osobní údaje z nich smazat.

  6. Zpracování dat v jiných zemích

    Vaše údaje zašleme do jiné země pouze v případě, že to bude nutné pro zpracování vašeho případu. Jedná se o členské státy EU a další země, kterým důvěřuje nařízení EU, jako je Spojené království a USA.

    Vaše údaje nikdy nepošleme do země, která je EU označena za nebezpečnou, co se ochrany osobních údajů týče. Výjimkou jsou případy, kdy nám budou poskytnuty zvláštní, právně závazné záruky. Vaše údaje přitom nebudeme do potenciálně nebezpečných zemí přenášet, aniž bychom vás dodatečně požádali o výslovné svolení. Pokud se tak stane, jsme vás povinni předem informovat o rizicích spojených s daným převodem.

  7. Informace o sběru údajů a námitky vůči němu

    Máte právo na informace ohledně vlastních osobních údajů. Pokud údaje, které uchováváme, nebudou správné či odpovídající, můžete požadovat jejich opravu či smazání.

    Také nás můžete požádat o informace o přenosech vašich údajů, mít námitky vůči jejich zpracování nebo svůj souhlas s jejich zpracováním kdykoli stáhnout. Učinit tak můžete písemně na adresu: info@zpozdeno.cz. Podobné žádosti se vztahují i na naše partnery.

    Pokud svůj souhlas odvoláte nebo si necháte údaje odstranit ještě před uzavřením svého případu, může vám dle obchodních podmínek společnosti Zpozdeno.cz vzniknout povinnost uhradit naše náklady.

    Pokud budete chtít vznést námitku vůči manipulaci s vašimi osobními údaji nebo zpracování vaší žádosti o informace společností Zpozdeno.cz, můžete podat stížnost příslušnému dozorčímu orgánu. V České republice jde o Úřad pro ochranu osobních údajů.

  8. Kontakt

    Zpozdeno.cz je součástí dánské společnosti Flyforsinkelse.dk se sídlem ve Valby v Dánsku. Společnost lze kontaktovat následujícími způsoby:

    Kontrolor Dat: Valeriy Shchetko
    Telefon: + 420 234 261 911
    Adiresi: Zpozdeno.cz
    Hadovitá 962/10
    Praha 4 – Michle
    Česká republika

Tato stránka používá cookies
Pro přizpůsobení a vylepšení vaší zkušenosti s našimi webovými stránkami, službami a reklamami používáme cookies. Cookies jsou uloženy po dobu až 12 měsíců po vaší návštěvě a můžete je smazat ve svém prohlížeči.
Nezbytné cookies
Tyto cookies slouží k identifikaci vás jako jedinečného uživatele při zadávání údajů na webových stránkách. Nelze je zrušit a budou uloženy nejdéle po dobu 1 hodiny. Cookies jsou z: zpozdeno.cz.
Výkonnostní a funkční cookies
Cookies používáme pro zapamatování uživatelských nastavení, sledování a zlepšování výkonu prvků na webu a ochranu vašich údajů před neoprávněným přístupem k nim. Tyto cookies jsou z: zpozdeno.cz, google.com, bing.com, facebook.com, trustpilot.com.
Statistické cookies
Cookies používáme z důvodu měření počtu uživatelů, interakcí, doby trvání návštěvy na webu atd. Tyto cookies jsou z: zpozdeno.cz, google.com.
Marketingové cookies
Používáme cookies za účelem poskytování relevantních reklam a koordinaci napříč zařízeními, webovými stránkami a prohlížeči. Tyto cookies jsou z: google.com, googleadservices.com, doubleclick.net, bing.com, bat.bing.com, facebook.com.